Składniki (2 porcje); 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 1 żółtko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżka mąki pszennej 100 g malin Połowę mleka (1/2 szklanki) zagotować wraz z cukrem. Zdjąć z ognia i dodać umyte maliny, wymieszać trzepaczką (jeśli chcecie, aby budyń miał kawałki owoców nie należy mieszać zbyt dokładnie, ponieważ szybko się rozpadają ; ). Przepis powstał w ramach kampanii Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców (www.poranapomidora.com), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw Przygotowanie takiego deseru jest błyskawiczne, a dodatkowo w prosty sposób możemy zmieniać jego smak przez dodanie różnych sezonowych owoców.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/budyn-malinowy/