2,5 szkl mąki pszennej 2 jajka 1/2 szkl cukru 150 ml ciepłego mleka 4 dag drożdży 100 g roztopionego masła nadzienie: 1,5 szkl jagód 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lukier: 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka śmietany kilka kropel soku z cytryny mąkę wsypujemy do miski; robimy dołek. Przykrywamy ściereczką zostawiamy na ok 1-1,5 żeby ciasto nam urosło. W tym roku skorzystałam z przepisu z bloga Niebo na talerzu. Przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na ok 10 minut aż drożdże zaczną rosnąć. Piec ok 20-30 min Do garnka wlać śmietanę i sok cytrynowy; postawić na gaz. W trakcie wyrabiania ciasta dodałam odrobinę więcej mąki bo wydawało mi się zbyt luźne. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy elastyczne, gładkie ciasto. Rozgnieść tak aby ciasto miało ok 1,5 cm grubości.