Ja dodatkowo jedną warstwę kremu posypałam rozmrożonymi wiśniami. biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem: 750 ml śmietany 36% 50g cukru pudru lub więcej do smaku wiśnie nasączenie: 150 ml wody 100 ml alkoholu sok z 1 cytryny Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Biszkopt przekrawamy na 3 części, nasączamy przekładamy bitą śmietaną i jedną lub dwie warstwy posypujemy wiśniami. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier do smaku i wstawjamy do lodówki na 30 minut. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.