Cebulę obrać, pokroić w piórka, pomidora w kostkę, posiekać koperek, a czosnek zetrzeć na tarce składniki na sos wymieszać na gładką emulsję wszystkie składniki połączyć przed podaniem schłodzić w lodówce SMACZNEGO ! Sezon na fasolkę szparagową uważam za otwarty, właśnie zawitała na straganach i możemy się nią objadać do końca lata. 400-500 g zielonej fasolki szparagowej1 pomidor malinowy1 czerwona cebula1 duży ząbek czosnku2 łyżki oleju lnianegosok z 1/2 cytryny1 łyżeczka miodu1 łyżeczka musztardysól, pieprzkoperekPrzygotowanie: Gotuję całość i pierwszego dnia delektujemy się fasolką na gorąco, następnego dnia z zimnej fasolki przygotowuję sałatkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/07/saatka-z-zielonej-fasolki-szparagowej-z.html