Zakręcone drożdżówki z serem i brzoskwiniami

Desery
13.07.2019 9:36
Zakręcone drożdżówki z serem i brzoskwiniami

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 25 g. drożdży 100 g. masła Masa serowa: 250 g. sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu (proszek) 1 żółtko Lukier: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wody 6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Ciepłe mleko, wlać do miski. Na ciasto wyłożyć ser, a na ser owoce. Nie wiem, jak tu się zachowa dżem ze sklepu, ale myślę, że gęsta marmolada się sprawdzi. Takie wyzwanie tygodniowe :) Drożdżówki są rewelacyjne, nawet na drugi dzień są miękkie i smaczne. Do miseczki wlać wodę i sok z cytryny, następnie stopniowo dodawać cukier. Bułeczki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Podoba mi się, że po rozwałkowaniu ciasta, praca idzie szybko. Na koniec, wlać roztopione masło. Ser przełożyć do miski, dodać budyń, cukier i żółtko. Następnie zawinąć w rulon i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Zostawić do napuszenia na 15-20 minut. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę. Zrobiłam też bułeczki ze swojskim dżemem, bez sera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/07/zakrecone-drozdzowki-z-serem-i.html