Cordon bleu z kurczaka w panierce z płatków owsianych z sosem prowansalskim

Agnieszka
Obiad
07.07.2019 17:14
Cordon bleu z kurczaka w panierce z płatków owsianych z sosem prowansalskim

- filet z kurczaka - 2 plastry gotowanej szynki - 2 plastry żółtego sera - jajko - pół szklanki zmielonych płatków owsianych - sól, pieprz - łyżka masła Filet z kurczaka rozbij na duże sznycle – oprósz solą i pieprzem z obu stron. Sos prowansalski: - 2 żółtka - 1 płaska łyżeczka musztardy miodowej - 150 ml oleju rzepakowego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 2 łyżeczki soku z cytryny - pieprz Żółtko wymieszaj z musztardą i pieprzem. Połóż na filecie 2 plastry szynki i 2 plastry sera -zwiń szczelnie w roladę.