Podpieczoną tartę posmaruj sosem śmietanowym, następnie ułóż gruszkę i oscypka, posyp całość suszonym oregano (zostaw na cieście miejsce na szynkę, którą dodasz później). Składniki na farsz: gruszka oscypek kilka plasterków szynki prosciutto (może być szynka parmeńska) suszone oregano rukola Gruszkę i oscypka pokrój na bardzo cieniutkie plasterki. Sos śmietanowy: 1 szalotka 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Ma maśle podsmaż posiekaną szalotkę. Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła 1 jajko szczypta soli szczypta cukru 3 łyżki zimnej wody Zagnieć ciasto, następnie zawiń je w folię aluminiową i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie połóż na pozostawionym miejscu prosciutto i zapiekaj jeszcze przez około 10 minut.