Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z mango – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – BABA GANOUSH – hummus z soczewicą Składniki: – 500 g ugotowanego bobu – 1 płaska łyżka pasty tahina – 3-4 łyżki oliwy z oliwek – 6-8 łyżek wody – sok z połowy cytryny – 2 ząbki czosnku – szczypta soli – świeża mięta do posypania Przygotowanie: Bób ugotuj (wrzuć do gotującej się wody, posól i gotuj od kilku do nawet kilkunastu minut – w zależności od tego czy bób jest młody czy stary oraz jaki stopień twardości lubisz). Pastę tahina, ugotowany bób, oliwę z oliwek, szczyptę soli, sok z połowy cytryny, wodę i czosnek wrzuć do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.