Makaron z bobem, kozim serem i pistacjami Drukuj przepis Składniki ► makaron [200 g] ► bób [500 g / 1 opakowanie] ► twarożek kozi [50 g + łyżka do posypania] ► oliwa [20 g / 2 łyżki] ► sok z cytryny [1 łyżka] ► prażone pistacje [garść posiekanych / ok. 30 g] Do miski z bobem dodać 50 g twarożku koziego, 2 łyżki oliwy i łyżkę soku z cytryny. Kremowy makaron z bobem, kozim serem i pistacjami. Odłożyć ok. 2 łyżki obranego bobu do osobnego naczynia, aby pod koniec posypać nim makaron. Ugotować wybrany makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przełożyć na talerze i posypać pozostałym bobem, pokruszonym serem i posiekanymi pistacjami. Gorący makaron wrzucić prosto z garnka do przygotowanego sosu i wymieszać.