Składniki na 3 porcje: – 60g mąki z niebieskiej kukurydzy (lub innej) – 50ml mleka – 1 banan – 1 jajko – 1 łyżeczka odżywki białkowej (u mnie waniliowa) – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – garstka borówek Na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu smażymy placki z obu stron stosując zasadę 1 łyżka = 1 placek. Użyłam do nich mąki z niebieskiej kukurydzy, którą z przyjemnością mogę Wam polecić. Dużo pracy i ogrom obowiązków nie pozwolił mi bywać tutaj za często, ale mam nadzieję, że nadrobię zaległości! Wczoraj odbyła się międzynarodowa konferencja w której miałam zaszczyt uczestniczyć i wystąpić wraz ze swoimi wynikami badań naukowych. Dodatkowo: masło orzechowe, roztopiona gorzka czekolada, truskawki i borówki W misce rozgniatamy banana za pomocą widelca.