Składniki: 250 g. twarogu 1 jajko 1 żółtko (białko odkładamy, do osobnej miseczki) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam domowy) 1/2 szklanki oleju 3 szklanki mąki szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 150 g. czekolady białej Do wysmarowania rogalików: białko 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Twaróg zmielić, lub przecisnąć przez praskę. Jak ciasto będzie zwarte, przełożyć na stolnicę podsypana mąką i jeszcze chwilę zagnieść. i podzielić na 12 trójkątów. W miseczce, wymieszać białko z cukrem pudrem. Nie trzeba czekać, aż wyrosną i nie trzeba wkładać do lodówki. Ciasto jest bardzo fajne, elastyczne, dobrze się z nim pracuje. Do sera wsypać cukier, cukier waniliowy, wbić jajko i żółtko, wlać olej. Następnie, wsypać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia.