Tak naprawdę możecie je nadziać ulubionymi dodatkami, tylko obowiązkowo dodajcie trochę twardej mozarelli do środka, to wyjdą pyszne ciągutki 😉 Spróbujcie 🙂 Składniki: – 6 płatów papieru ryżowego – 200g łososia wędzonego – 1/2 dojrzałego awokado – 1/2 czerwonej papryki – 1 mały pomidor (u mnie malinowy) – 200g twardej mozarelli – 1 jajko Awokado, paprykę i pomidora pokroić w słupki, ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Zawinięte sajgonki zanurzać w roztrzepanym jajku i smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z każdej strony na rumiano. Jeśli lubicie sajgonki, ale przeraża Was ilość kalorii w smażonych na oleju sajgonkach, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne zawijaski.