Tartaletki z pieczonym burakiem, fetą i musztardą francuską

Agnieszka
Przekąski
23.05.2019 17:17
Tartaletki z pieczonym burakiem, fetą i musztardą francuską

Przepis na około 8 tartaletek Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jako szczypta soli Mąkę, jajko, masło z odrobiną soli zagnieć na jednolite ciasto. Farsz: 2-3 buraki (w zależności od ich wielkości) gałązka rozmarynu sól gruboziarnista ser feta łyżeczka musztardy francuskiej Buraki obierz, przekrój na pół i posyp solą. Następnie zawiń w folię aluminiową dodając gałązkę rozmarynu i piecz 1 godzinę w 200 stopniach. Zawiń ciasto w folię spożywczą i odłóż do lodówki na przynajmniej godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/05/23/tartaletki-z-pieczonym-burakiem-feta-i-musztarda-francuska/