Następnie na każdej tortilli rozsmarować odrobinę sosu chrzanowego, ułożyć liście sałaty, na nie kawałki wędzonego łososia, ponownie odrobinę sosu, na koniec lekko już zawinąć i wyłożyć cebulą i kawałkami papryki. SKŁADNIKI - 3 tortille (u mnie kukurydziane) - 150 g łososia wędzonego MOWI - 1/2 główki sałaty masłowej - 1/2 żółtej papryki - 1/2 czerwonej papryki - 1 średnia czerwona cebula - 180 g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki chrzanu - 1 łyżka soku z cytryny - sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Tortille zmoczyć pędzelkiem z obu stron i podgrzać na rozgrzanej patelni, tak aby nie były mokre (nie za długo, bo kruchych nie da się zawinąć). Byłam na prawdę mile zaskoczona i cieszyłam się każdym kęsem, tak pyszna się okazała. Sprawdzi się również na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, chociaż wtedy polecam przygotować mini tortille. Tortilla z warzywami i wędzonym łososiem, to zdrowa i pyszna propozycja na obiad lub podwieczorek. Myślę, że kluczowe znaczenie miało tu połączenie wędzonego łososia z sosem chrzanowym.