Szparagi w boczku i cieście francuskim

Katarzyna

Przekąski

16.05.2019 13:41

Szparagi w boczku i cieście francuskim

Przygotowanie 5 minutes Gotowanie 20 minutes Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 pęczek szparagów 1 op. boczku w plastrach (u mnie wędzony) 1 jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Tym razem pokażę Wam jak stworzyć szybką i łatwą przekąskę, która z powodzeniem może być także przystawką do wystawnej kolacji. Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. Jeżeli używamy wędzonego boczku nie używajmy soli na tym etapie. Szparagi pieczemy ok. 15 minut lub do momentu kiedy ciasto nabierze złotego koloru. Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Oprócz tego, że są bardzo zdrowe i małokaloryczne, stanowią świetny dodatek do wielu potraw. Szparagi uznawane są też za jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/szparagi-w-boczku-i-ciescie-francuskim/