listki dokładnie umyć, następnie odwirować w wirówce do sałaty oberwać grube ogonki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z solą i oliwą listki przełożyć do wyparzonego słoiczka, ugnieść łyżeczką i przechowywać w lodówce. Warzywa bogate w siarkę dostarczają energii mitochondriom, wspomagają efektywne wydalanie toksyn z organizmu i leczenie chorób skóry, mają dobroczynny wpływ na naczynia krwionośne, obniżają stres oksydacyjny oraz wspomagają oczyszczanie i pracę jelit oraz wątroby. Zużywać na bieżąco wg potrzeby na dłuższe przechowywanie zalać pastę niewielką ilością oliwy, tak by lekko przykryła wszystkie listki. Więcej przeczytasz tutaj Najlepiej zadbać o różnorodność tych warzyw w diecie i jeść je naprzemiennie, by wzmocnić i oczyścić nasz organizm. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty.