Młoda kapusta zapiekana w śmietanie

Malgorzata
Obiad
25.04.2019 11:12
Młoda kapusta zapiekana w śmietanie

English version Creamy young cabbage bake (4 servings) Ingredients: 1 carrot, peeled and grated 3 cloves of garlic, minced 200 g button mushrooms, quartered 2 tbsp vegetable oil 250 ml double cream 1 head of young cabbage, peeled from the top leaves and quartered 100 g of grated mozzarella salt and pepper Preparation In a large pot, place the cabbage, add water to cover the cabbage and add a tablespoon of salt. Składniki: 1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 3 ząbki czosnku, posiekane 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 2 łyżki oleju roślinnego 250 ml śmietanki 36% 1 główka młodej kapusty, obrana z zewnętrznych liści i pokrojona na ćwiartki 100 g startej mozzarelli sól i pieprz Przygotowanie: W większym rondlu umieść kapustę, zalej wodą tak by ją przykrywała i dobrze posól. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię z olejem, dodaj marchewkę, czosnek i grzyby i smaż przez 5 minut, następnie dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 2-3 minuty. Preheat oven to 190oC. Heat vegetable oil in the medium pan add carrots, garlic and mushrooms for 5 min, next add the cream, season with salt, pepper and cook for 2-3 minutes. Top prepared cabbage with creamy and vegetable sauce, sprinkle with cheese and bake for 20 minutes until the cabbage is soft and cheese lightly browned. Polej przygotowaną kapustę sosem z warzywami, posyp serem i piecz przez 20 minut, aż kapusta zmięknie a ser się zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/mloda-kapusta-zapiekana-w-smietanie-creamy-young-cabbage-bake/