Ciasto powinno podwoić objętość ciasto podzielić na 2 części, z pierwszej zrobisz 6 wianuszków, z reszty 4 bułeczki - zajączki pierwszą część podzielić na 12 równej wielkości kawałków. Po 20 minutach, gdy bułki z dolnej blachy będą blade, przełożyc wyżej i dopiekac kolejne 5 minut SMACZNEGO ! 1 łyżka cukru perłowego1 żółtko+2 łyżki mlekafolia aluminiowaWykonanie: Wianuszki i zajączki drożdżowe na pewno będą pięknie się prezentować podczas świątecznego śniadania. Przykryć obie blaszki ściereczką kuchenną i pozostawić bułeczki do napuszenia gdy bułeczki podrosną posmarować je żółtkiem rozbełtanym z mlekiem, a brzuszki zajączków dodatkowo posypać cukrem perłowym piec w 180`C 20 minut równocześnie obie blachy na dwóch poziomach piekarnika. 500 g mąki orkiszowej 630 200 ml mleka 70 g masła 40 g drożdży 4 łyżki miodu 1 łyżka skórki otartej z cytryny 1 jajko 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 1 łyżka cukru perłowego 1 żółtko+2 łyżki mleka folia aluminiowa Wykonanie: drożdże rozetrzeć z kilkoma łyżkami mleka. Pieczemy razem z kulkami, by zachować miejsce dla jajek drugą połowę ciasta podzielić na 4 części. Z każdej części odjąć kawałek i skręcić kulkę, z reszty uformować rulonik grubości kciuka. Skręcić ciasto w kulki, następnie każdą kulkę rozwałkować na rulonik długości około 30 cm. Uformować pozostałe 5 bułeczek z foli aluminiowej zwinąć 6 kulek i umieścić w środku uformowanych wianuszków.