1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 15 g cukru wanilinowego 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 150 g cukru 2 łyżki mąki tortowej kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 250 g margaryna Mazurek królewski Składniki: Ciasto kruche: 150 g margaryny (zimnej) 300 g mąki 1 całe jajko 1 żółtko 100 g cukru Każdy z nich pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C z termoobiegiem około 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C z termoobiegiem około 20 minut. Później ściągamy ją z ognia i dodajemy pokrojoną na małe kawałki margarynę. Mąkę tortową (na masę) i ziemniaczaną mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej jajko, żółtko, proszek do pieczenia, cukier i miód. Później nakładamy kolejną warstwę masy (zostawiając 2-3 łyżki masy do dekoracji) i przykrywamy drugim kruchym ciastem. Cały jego urok ukrywa się w dwóch kruchych ciastach, fenomenalnej masie budyniowej i puszystym biszkopcie. Na koniec przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Margarynę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mąki. Całość dokładnie miksujemy na niskich obrotach do momentu całkowitego rozpuszczenia się margaryny. Resztę mleka gotujemy z cukrem do momentu aż ten całkowicie się rozpuści. Na koniec górę smarujemy końcówką masy i posypujemy startą czekoladą lub posypką.