Grillowa klasyka, czyli skrzydełka w miodowo-pikantnej marynacie

Pati
Obiad
24.07.2017 9:17
Grillowa klasyka, czyli skrzydełka w miodowo-pikantnej marynacie

Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 łyżki oleju 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe Przyprawy: 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka tymianku 1 łyżka oregano 1 łyżka curry 1 łyżka mielonego ziela angielskiego (opcjonalnie) 1 niecała łyżeczka pieprzu cayenne pieprz sól Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Dorzucamy liście laurowe i lekko rozgniecione ząbki czosnku – nie musimy ich obierać, chodzi tylko o to aby oddały one swój aromat. Przepis zawiera tylko spis przypraw, których proporcje każdy powinien dopasować do swojego podniebienia 😉 Patrząc na zdjęcie ktoś mógłby powiedzieć, że są spalone 😀 bo ja właśnie takie skrzydełka lubię najbardziej 😛 Grillowane skrzydełka w miodowo-pikantnej marynacie Grillujemy na rozgrzanym grillu z obu stron, często odwracając, aż skrzydełka będą miękkie. Skrzydełka w miodowo-pikantnej marynacie mają dużo fanów. Po tym czasie wyrzucamy ząbki czosnku i liście laurowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/okazje/grill/grillowane-skrzydelka-miodowo-pikantnej-marynacie/