Składniki na jedną babkę z kominkiem: - 1 i 1/2 szkl mąki pszennej - 1 szkl wiórków kokosowych - 2 jajka kl L - 150 g masła roztopionego i wystudzonego - 1 i 1/2 łyżeczki płaskiej proszku do pieczenia - 3/4 szkl cukru razem z waniliowym - około 80 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego lub kwaśnej śmietany - dwie garście jagód (dałam mrożone) polewa czekoladowa: - 5 łyżeczek cukru - 20 g masła - 1 łyżka zimnego mleka - 2 czubate łyżeczki kakao - czekoladowe jajeczka do dekoracji 1. babka nie jest zbyt zwarta, a to za sprawą kokosa, jest krusząca się i najlepiej smakuje pierwszego i drugiego dnia. babka nie jest zbyt zwarta, a to za sprawą kokosa, jest krusząca się i najlepiej smakuje pierwszego i drugiego dnia. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy roztopione masło i wiórki kokosa, mieszamy do połączenia się składników. Składniki na jedną babkę z kominkiem: polewa czekoladowa: Uwaga !