Składniki: 4 filety pstrąga łososiowego (tęczowego) 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki czosnku w proszku 100 g masła olej roślinny do smażenia mąka kukurydziana do panierowania sól Sos jogurtowy: 1 mały jogurt 3 łyżki majonezu 1/2 pęczka grubego szczypioru garść listków świeżej bazylii sól, pieprz 20 sztuk pomidorków koktajlowych ( papryczkowych ) Obok nich układamy pomidorki przekrojone na pół, polewamy je sosem jogurtowym i posypujemy listkami bazylii. Smażymy kilka minut na średnim ogniu aż skórka zacznie się rumienić. Na patelni rozgrzewamy olej i nakład kawałki ryb skórką do dołu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/04/smazony-pstrag-ososiowy-z-sosem.html