Składniki: 1 duża wędzona makrela 1 marchewka 1/4 selera 1 cebula 100 g białego ryżu 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego 100 ml passaty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, passatę, paprykę słodką oraz ostrą, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 5 minut (do miękkości warzyw). Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, szklimy. Dodajemy pozostałe 2 łyżki oleju, starte warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/02/domowy-paprykarz-z-wedzona-makrela.html