Wyszło pyszne i aromatyczne danie, które polecam wszystkim miłośnikom klopsów pieczonych i sosów pomidorowych 🙂 Składniki na 4 duże klopsy: – 500g filetu z piersi indyka – 1 duża cebula – 1 marchewka (u mnie 100g po obraniu) – 2 ząbki czosnku – 1op. mozarelli (1 kulka) – 60g koncentratu pomidorowego Pudliszki – 120ml wody – 1 łyżka cukru trzcinowego – 1/2 pęczka koperku – 1/2 pęczka bazylii – przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, czubryca żółta, kurkuma) Mięso zmielić razem z cebulą. Dziś podzielę się przepisem na pyszne i w miarę zdrowe klopsy z indyka z dodatkiem marchewki, które nadziałam mozarellą i zapiekłam z sosem pomidorowym z bazylią i czosnkiem. Dziś podzielę się przepisem na pyszne i w miarę zdrowe klopsy z indyka z dodatkiem marchewki, które nadziałam mozarellą i zapiekłam z sosem pomidorowym z bazylią i czosnkiem. Smacznego 🙂 Klopsy z indyka z mozarellą pieczone w sosie pomidorowym Wspominałam już kiedyś, że najbardziej lubię potrawy z piekarnika i bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego. Wspominałam już kiedyś, że najbardziej lubię potrawy z piekarnika i bardzo lubię potrawy z mięsa mielonego. Mięso połączyć z marchewką, dodać posiekany koperek, przyprawić wg smaku (doprawiłam solą, pieprzem, kurkumą i czubrycą) i wszystko dokładnie wymieszać. Można do niego dodać ulubione warzywa, nadziać serem i zapiec z jakimś fajnym sosem.