Składniki: 3 plastry kalafiora (około 2 – 2,5 cm) 4 fileciki anchois 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta chili Przygotowanie: Fileciki anchois bardzo drobno posiekać i rozgnieść widelcem. Share Pinterest Print Plastry kalafiora wysmarowane aromatycznym masłem z anchois, czosnkiem, chili i upieczone. Następnie dokładnie wysmarować plastry kalafiora (w każdym zakamarku) i przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z reszty warto przygotować np. zupę kalafiorową z lanymi kluseczkami. Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut, w międzyczasie raz przewrócić. Pieczona marchewka z rozmarynem → Pieczona brukselka →