Sernik na zimno z mango

Ciasta
06.04.2019 22:09
Sernik na zimno z mango

Składniki: Spód: 230 g herbatników 100 g masła 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego (mielonego) 200 g śmietany kremówki 30 % 2 szklanki musu z mango (2 dojrzałe mango) 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 7 łyżeczek żelatyny Wierzch: 2 szklanki musu z mango (2 dojrzałe mango) 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody Przygotowanie: Spód: Herbatniki włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. → Sernik na zimno z borówkami → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Jogurtowiec z galaretkami → Pyszny sernik na zimno z musem mango na spodzie z herbatników z dodatkiem kardamonu. Kilka łyżek masy serowej dodać do mleka z żelatyną (nie odwrotnie!), wymieszać i całość dodać do pozostałej masy. Idealny na niepogodę na poprawę nastroju lub na zatrzymanie lata… Następnie przełożyć na spód z ciasteczek, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Następnie dodać kilka łyżek musu, wymieszać i całość dodać do pozostałego musu. Odmierzyć 2 szklanki musu i przełożyć do miski. Odmierzyć 2 szklanki musu i przełożyć do miski. Wymieszać z roztopionym masłem i kardamonem. Zimną kremówkę ubić i połączyć z masą serową. Masa serowa: Mango obrać, wyciąć miąższ i dokładnie zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/sernik-na-zimno-z-mango/