Składniki: - bagietka - 2 pomidory - 4 ugotowane jajka - oliwa z oliwek - świeża kolendra - sól - pieprz Guacamole: - 2 dojrzałe awokado - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka soku z limonki - szczypta chili - sól Przygotowanie: Guacamole: Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ rozgnieść widelcem. Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → → Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette → Proste i niebanalne kanapki z guacamole, pomidorem i jajkiem, posypane świeżą kolendrą. Dodać sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i chili. Awokado niewątpliwie jest bardzo zdrowym owocem, warto uwzględnić je w codziennej diecie. Następnie delikatnie skropić oliwą z oliwek i nałożyć guacamole.