Babka czekoladowo-orzechowa. Bezglutenowa

Weronika
Wielkanoc
05.04.2019 18:40
Babka czekoladowo-orzechowa. Bezglutenowa

250 g mielonych orzechów laskowych200 g gorzkiej czekolady150 g ksylitolu/cukru pudru200 g masła4 jajka L50 g mączki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia- 10gdodatkowo: 50 g czekolady gorzkiej + 50 ml śmietany kremówkiWykonanie:SMACZNEGO ! Babka w całości upieczona z orzechów laskowych z dodatkiem sporej ilości startej czekolady i niewiekim dodatkiem mączki ziemniaczanej. Wymieszać z mąką ziemniaczaną i orzechami z czekoladą. Połączyć z ubitą pianą i delikatnie wymieszać ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka. Tak trafiłam na przepis M.Łebkowskiego z Przysmaków poskiego stołu. Studzić początkowo w foremce, następnie na kratce śmietanę kremówkę doprowadzic do wrzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/03/babka-orzechowo-czekoladowa-bezglutenowa.html