→ Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego → Spaghetti z pesto Polecam 🙂 Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża doniczka bazylii 40 g orzeszków piniowych 2 łyżki startego parmezanu 1 ząbek czosnku około 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól pieprz Share Pinterest Print Aromatyczne paluchy z ciasta francuskiego z oryginalnym pesto ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i czosnku. Dolać oliwę z oliwek i ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Potem dodać liście bazylii, następnie uprażone orzeszki piniowe, a na koniec ser. Jeśli używamy moździerza, najpierw utrzeć czosnek z solą. Przeciąć wzdłuż na pół i wykrawać paski o szerokości około 2 cm.