→ Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami → Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu 🙂 Składniki: - 4 sznycle z indyka - 200 g świeżego szpinaku baby - około 100 g koziego sera - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka masła - oliwa z oliwek - sól - pieprz - sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w sezamie. Ewentualnie odcisnąć z nadmiaru wody i doprawić solą i pieprzem.