Babka orzechowa z jabłkami

Ciasta
06.04.2019 21:56
Babka orzechowa z jabłkami

Sprawdzi się na każdą okazję lub bez okazji 😉 Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 5 jajek 250 g masła 3 – 4 jabłka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Babka migdałowa z Amaretto → Szarlotka z połówkami jabłek i orzechami włoskimi → Próżniak → Galette z jabłkami,orzechami włoskimi i żurawiną → Dodatkowo: 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem (do białości) . Share Pinterest Print Babka z mielonymi orzechami włoskimi i jabłkami, posypana cynamonowym cukrem pudrem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki (około 1 cm). Keksówkę o wymiarach około 30 x 12 cm (mierzona u góry) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 – 50 minut (do tzw. suchego patyczka).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/babka-orzechowa-z-jablkami/