Z jednego korzenia przygotowałam słoiczek na bieżące spożycie, całą resztę zapakowałam do zamrażarki (przemrożony chrzan nie wyciska łez przy tarciu).Chrzan zamiast kalorycznej śmietany przygotowałam z jogurtem greckim, jest przepyszny. Własny, świeżo wykopany lub kupiony na targu wyszorować i obrać wykrawając wszystkie czarne punkciki zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej wymieszać z octem jabłkowym, by nie ściemniał. Dodać miód, sól i porcjami jogurt grecki do uzyskania kremowej konsystencji przechowywać w zakręcanym słoiczku w lodówce SMACZNEGO ! O przewadze domowego chrzanu nie muszę nikogo przekonywać. Ma silne działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe, dlatego szczególnie teraz powinien znaleźć się w naszej diecie, bo wzmacnia odporność organizmu. Ten biały korzeń kupisz za niewielkie pieniądze, warto się z nim zaprzyjaźnić szczególnie teraz, bo to naturalny antybiotyk.