W takim wydaniu te małe słodkości wodzą na pokuszenie 😉 Składniki (na około 14 szt.): Babeczki: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki dżemu wiśniowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej około 400 g wiśni Polewa czekoladowa (ganache): 60 g czekolady mlecznej 40 g czekolady gorzkiej 80 g śmietany kremówki 30 % Przygotowanie: Babeczki: To też może Cię zainteresować: → Murzynek → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Babeczki czekoladowe z ganache → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Ciasto czekoladowe z truskawkami Share Pinterest Print Klasyczny murzynek, tylko w postaci babeczek z dodatkiem wiśni i polanych czekoladowym ganache. Polewa czekoladowa (ganache): W rondelku mocno podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 20 minut (do tzw. suchego patyczka).