Mój przepis na: Chińska zupa z kurczakiem i grzybami mun Mój przepis na: Składniki: 1 paczka grzybów mun 4 szt marchwi 4 szt ćwiartek z kurczaka 1 puszka kukurydzy (mała) 2 szt czerwonej papryki 1 pęczek szczypiorku 1 puszka mleczka kokosowego (mała) 4 ząbki czosnku 1 paczka makaronu ryżowego vermicelli 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru 1 łyżeczka sproszkowanej czerwonej papryki 1 szczypta chili 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 puszka pędów bambusa (mała) Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy obrany posiekany czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 30 min Grzyby płuczemy, dodajemy do mięsa, dalej gotujemy 30 min Marchew obieramy, płuczemy i kroimy w plastry, dodajemy z przyprawami do mięsa i grzybów, gotujemy na wolnym ogniu 30 min Dodajemy, umytą i pokrojoną w paski paprykę, pędy bambusa,oraz kukurydzę odsączoną z puszki, oraz makaron i mleczko kokosowe, gotujemy do uzyskania miękkiego makaronu Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255 Najważniejsze w tej zupie jest długie powolne gotowanie, by wydobyć smak mięsa, oraz dodawanie składników na końcu, by gotowały się krótko i zachowały chrupkość. Podajemy zupę w miseczkach, gorącą, posypaną świeżym szczypiorkiem Gotuj szybko i prosto z Thermomix Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Miałam okazję spróbować takich zup jak byłam w Chinach, a jedną z nich postarałam się dla Was odtworzyć. Chińczycy jedzą przede wszystkim warzywa, a do tego ryż, bułeczki podobne do naszych klusek na parze, lub makaron i trochę mięsa. Ilość porcji: 6 osób Kalorii na 100 g:: 250 Drukuj przepis Czas przygotowania: 30 min. Zadzwoń i umówmy się na prezentację, którą przygotuję dla Ciebie i Twoich przyjaciół.