WILGOTNA MARMURKOWA BABKA NA JOGURCIE

Iwona
Wielkanoc
05.04.2019 18:06
WILGOTNA MARMURKOWA BABKA NA JOGURCIE

2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jogurt 150 g - 2 i 1/2 łyżeczki kakao Polewa czekoladowa: - 5 łyżeczek cukru - 15 g masła - 1 łyżka zimnego mleka - 2 czubate łyżeczki kakao - orzechy grubo pokrojone do posypania po wierzchu Składniki na jedną keksówke 25 x 10 cm: Składniki na jedną keksówke 25 x 10 cm: - 125 g masła - 3 jajka kl. M - 3/4 szkl cukru - 1 czubata szkl, mąki pszennej - Ciasto pieczemy w 190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy) Polewa czekoladowa 5. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto. Pozostałą część ciasta mieszamy/miksujemy z kakao i wykładamy na wierzch białego ciasta. Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej ! 1. Masło ucieramy na puch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/04/wilgotna-marmurkowa-babka-na-jogurcie.html