Składniki: Jajka 8 szt, Brokuł 250 g, Szpinak 1 garść, Pomidorki koktajlowe 4 szt, Sos: Jogurt grecki 8 łyżek, Majonez 8 łyżek, Sok z cytryny do smaku, Sól i pieprz do smaku, Czosnek 2-3 ząbki, Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Na półmisku układamy na spodzie szpinak, przekrojone na pół jajka i różyczki brokuła. Na półmisku układamy na spodzie szpinak, przekrojone na pół jajka i różyczki brokuła. W garnku nastawiony wodę, gdy zacznie wrzeć to wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok 3 min. w osolonej wodzie. W garnku nastawiony wodę, gdy zacznie wrzeć to wrzucamy brokuła i gotujemy przez ok 3 min. w osolonej wodzie. Na wierzchu układamy przekrojone na cztery części pomidorki koktajlowe.