Trufle z orzechów włoskich

Desery
03.04.2019 11:44
Trufle z orzechów włoskich

Składniki: Trufle: - 2 szklanki orzechów włoskich - 200 g białej czekolady - 250 g serka mascarpone Polewa czekoladowa: - 150 g czekolady mlecznej - 150 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Wymieszać, przykryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc!), aż masa mocno zgęstnieje i będzie z niej można formować kulki. → Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce → Kartofelki marcepanowe z suszonymi śliwkami i cynamonem → Przepyszne trufle z orzechów włoskich, oblane czekoladą i posypane złotym, jadalnym pyłem. Trufle: Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Czekoladowe kulki z ryżu preparowanego z orzechami włoskimi Schłodzone trufle oblać czekoladą i odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową. Najprościej będzie nadziewając każdą kulkę na wykałaczkę i polewając czekoladą. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/trufle-z-orzechow-wloskich/