Sernik czekoladowy z musem malinowym

Ciasta

03.04.2019 11:46

Sernik czekoladowy z musem malinowym

Sernik czekoladowy z musem malinowym idealnie sprawdzi się na nadchodzące Walentynki 🙂 Składniki: Spód: 250 g kakaowych ciastek 90 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 200 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki 30% Mus malinowy: 1 kg malin mrożonych (lub świeżych) 600 g śmietany kremówki 30% 7 łyżeczek żelatyny 1/3 szklani mleka 1/2 szklanki cukru 3 pełne łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 25 g czekolady deserowej 25 g czekolady mlecznej 30 g śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Spód: Ciastka włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i wsypać na dno blaszki (około 22 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pianka z malinami na biszkopcie → Muffinki z malinami i białą czekoladą Share Pinterest Print Mocno czekoladowy, kremowy i aksamitny sernik na spodzie z ciasteczek kakaowych i rozpływający się w ustach, lekko kwaskowy mus malinowy… Sernik z malinami → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z malinowym puree. Masa serowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Kilka łyżek masy dodać do mleka z żelatyną (nie odwrotnie!) i wymieszać. W sezonie maliny warto zamrozić, aby móc korzystać z nich przez cały rok. Przełożyć na ostudzony sernik, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Wyłączyć, uchylić drzwiczki i pozostawić na około 10 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/sernik-czekoladowy-z-musem-malinowym/