Spaghetti ze szpinakiem i serem

Ewelina
Przepisy
18.06.2014 9:53
Spaghetti ze szpinakiem i serem

Przepis

Pierwsze danie z kolorowej paczki om nom nom - skusiłam się na fioletową z makaronem spaghetti i zadziałałam jak należy - fusion - kolorowo i smacznie :)

Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarogiem wędzonym

Składniki na 2 porcje:

-200 g makaronu spaghetti Om nom nom

- 400g szpinaku mrożonego (może być brykiet)

- 2 ząbki czosnku

- 100g sera gorgonzola picante

- 100g twarogu wędzonego

- czerwona papryczka chili świeża

- świeżo mielony pieprz

- sól

- oliwa z oliwek do smażenia

Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 10 minut - tak, żeby był al dente.

Ugotowany makaron odcedzamy na sicie.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i smażymy, aż odparuje woda.

Do szpinaku dorzucamy posiekane ząbki czosnku i gorgonzolę.

Sos łączymy z makaronem. Razem wszystko podgrzewamy na małym ogniu, aby składniki dokładnie się połączymy i okleiły nasz makaron.Na koniec wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, dodajemy pieprz i sól do smaku.

Podajemy na talerz i posypujemy wędzonym twarożkiem. Smacznego :)