;) Stripsy robi się ponoć podobnie - piersi z kurczaka kroimy w paseczki, następnie robimy to samo co w przypadku skrzydełek tylko smażymy je krócej, bo od 5 do 7 minut. :) Nowych czytelników serdecznie zapraszam na mojego fanpagea No cóż, raz na jakiś czas można sobie na to pozwolić, ale jak wiadomo nie za często, bo zdrowiu to absolutnie nie służy. ;) Podane niżej proporcje są proporcjami na 2 kg skrzydełek z kurczaka! * 2 kg skrzydełek * 2 łyżeczki soli * Żeby Was nie przesłodzić przepisami na ciasta to dziś podam magiczną recepturę, która pozwoli Wam odtworzyć dokładnie takie same - a nawet lepsze!- hot wings z KFC. Skrzydełka wsadzamy do miski i zasypujemy solą w ilości półtorej łyżeczki i pieprzem cayenne w zależności jak bardzo lubicie pikantne jedzenie. Chili (pieprz cayenne) mielone w zasadzie całe opakowanie ;) * 3/4 szklanki mąki + mąka do panierowania * 150 ml mleka * 1 jajko * około 1,5 l oleju do smażenia Kurczaka dokładnie z przyprawą i solą wymieszać i wstawić do lodówki na około 3 godziny. W każdym razie powinno Wam zostać co najmniej 1 łyżeczka płaska tej przyprawy na później.