Pancakes makowo- migdałowe

Śniadania
30.03.2019 21:11
Pancakes makowo- migdałowe

Spróbujcie 🙂 Składniki: – 1 jajko – 200ml kefiru – 100g mąki (u mnie 50g mąki owsianej i 50g mąki orkiszowej) – 20g maku (u mnie niebieski mielony) – 1 łyżka aromatu migdałowego – szczypta soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku Jajko ubić ze szczyptą soli i słodzidłem, dodać kefir i aromat i wymieszać dokładnie rózgą kuchenną. Delikatne, wręcz aksamitne, z lekkim posmakiem migdału, idealne na śniadanie na ciepło, jak i na zimno. Delikatne, wręcz aksamitne, z lekkim posmakiem migdału, idealne na śniadanie na ciepło, jak i na zimno. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na małym ogniu z obu stron na rumiano. Pysznie komponują się z miodem, różnymi syropami, ale najlepiej smakują przełożone twarożkiem zmiksowanym z garścią mrożonych malin lub truskawek. Pysznie komponują się z miodem, różnymi syropami, ale najlepiej smakują przełożone twarożkiem zmiksowanym z garścią mrożonych malin lub truskawek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/sniadanie/pancakes-makowo-migdalowe/