Składniki na 6 bombek: 6 pojedynczych piersi z kurczaka, 150g pieczarek, 100g świeżego szpinaku, 100g czerwonej cebuli, 100g żółtego sera (u mnie gouda), 1 łyżeczka czubrycy zielonej, 1 łyżeczka lubczyku, 1 łyżeczka pieprzu, sól wg smaku, 6 arkuszy folii aluminiowej, 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Dodać szpinak, smażyć przez 5 minut mieszając od czasu do czasu, przyprawić, wymieszać, zdjąć z ognia, dodać ser, wymieszać dokładnie, by ser się rozpuścił. Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć przez około 3-5 minut. Arkusze folii posmarować olejem, wyłożyć rozbite filety, na środek każdego filetu wyłożyć mieszankę warzywno-serową, podnieść brzegi i w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety wyłożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Następnie rozwinąć folię, zwiększyć temperaturę do 220 stopni i piec przez kolejne 5-10 minut, aż bombki się zarumienią.