Składniki: 300g pieczonej dyni, 100g kaszy kuskus, 1 awokado, 1 papryka, 1 cebula czerwona, 2 łyżki sezamu (uprzednio podsmażyć), garść prażonych pestek dyni, 1 łyżka oleju sezamowego, 1 łyżeczka musztardy miodowej, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka melasy z granatem, 1 łyżeczka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, pieprz wg smaku. W miseczce wymieszać ocet, melasę, sok z cytryny, miód i musztardę, polać sosem warzywa, wszystko delikatnie wymieszać. Na drugie śniadanie polecam sałatkę z pieczonej dyni z kuskusem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/salatka-z-pieczonej-dyni-z-awokado-i-kuskusem/