Musiałam wykorzystać mleko kokosowe, które miałam otwarte, a że w niskiej temperaturze mleko kokosowe gęstnieje i robi się z niego fajna śmietanka, to moje placki postanowiłam zrobić na tej właśnie śmietance 🙂 Nie czuć smaku kokosa w tych plackach, ale są one bardzo delikatne i puszyste z wyraźnym posmakiem banana i gorzkiej czekolady. – 1 jajko – 70g mąki (u mnie 35g mąki ryżowej i 35g mąki orkiszowej) – 1 banan (u mnie 90g po obraniu) – 2 kostki gorzkiej czekolady – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Banana i czekoladę pokroić w kostkę. Placki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno i idealnie nadają się na drugie śniadanie w pracy lub na uczelni. Placki na śmietance kokosowej z bananem i gorzką czekoladą (bez laktozy, bez cukru) Placki na śmietance kokosowej z bananem i gorzką czekoladą (bez laktozy, bez cukru) Placki na śmietance kokosowej z bananem i gorzką czekoladą (bez laktozy, bez cukru) Placki na śmietance kokosowej z bananem i gorzką czekoladą (bez laktozy, bez cukru)