Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 2 cebule 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku w proszku 3 łyżki oleju sól ziołowa Na mięsie układamy pokrojoną na średniej wielkości kawałki paprykę, pieczarki oraz poszatkowaną w piórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kurczaka razem z marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i przykrywamy przykrywką. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut, tym razem już bez przykrycia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/03/pieczony-kurczak-z-papryka-i-pieczarkami.html