Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Składniki: ( z podanej porcji wyszło 15 dużych ciastek) ( szklanka 250 ml) - Mąka pszenna szklanka - Masło 100 g ( w temperaturze pokojowej) - Jajko - Cukier 2 łyżki ( użyłam brązowego) - Soda 1/2 łyżeczki - Czekolada mleczna 100 g Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, miękkie masło, jajko, sodę oraz cukier i zagniatamy ciasto. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą.