Rolada serowa (z jajkami i szynką)

Ewa
Przekąski
27.03.2019 8:15
Rolada serowa (z jajkami i szynką)

Najsmaczniejsza dobrze schłodzona. 400 g sera żółtego gouda 200 g serka topionego 100 g miękkiego masła 4 jajka 250 g szynki konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz Udostępnij Zapisz Smaczna i ładnie prezentująca się rolada z żółtego sera z dodatkiem jajek na twardo i szynki konserwowej będzie świetną propozycją imprezowej przekąski. Jeśli po wyjęciu zauważymy różnicę w kolorze lub w strukturze należy ponownie umieścić go w gorącej wodzie. Miałam mały pęczek szczypiorku i uważam, że mogłoby go być zdecydowanie więcej – stracił mi się w roladzie, a tam gdzie był widoczny nadawał fajnego akcentu kolorystycznego. Uwagi: Ser warto co jakiś czas obracać w garnku z wodą. Miękki ser wyjmujemy z woreczka i wałkujemy na cienki płat (około 0,5cm). W razie potrzeby, jeśli woda szybko nam ostygnie, dolewamy jeszcze trochę wrzątku. Ser wkładamy do szczelnego woreczka strunowego i zalewamy go wrzątkiem, odstawiamy na około 30-40 minut. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Serek topiony warto kupić lepszej jakości, gdyż taki najtańszy może nam zepsuć smak całej rolady.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/03/27/rolada-serowa-z-jajkami-i-szynka/