Składniki: 250 g makaronu penne 1 pęczek zielonych szparagów 250 g pomidorków koktajlowych (papryczkowych) 1/2 małej czerwonej cebuli Sos: 1/3 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy przez 6 minut, a następnie wrzucamy do niego pokrojone na 2-3 cm kawałki szparagi. Gotujemy całość przez kolejne 3 minuty. Makaron ze szparagami odcedzamy na durszlaku i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Do miski wkładamy makaron, szparagi, pokrojoną w piórka cebulę i przekrojone …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/05/wiosenna-saatka-makaronowa-ze-szparagami.html