;) Składniki (brytfanna o wymiarach 26x36 cm) * dwie paczki herbatników po 220 g * dwa słoiki powideł śliwkowych * dwa budynie waniliowe * litr mleka 3.2% * 1 i 3/4 kostki masła (miękkiego) * garść płatków migdałowych * paczka bezików PRZYGOTOWANIE: Pamiętajmy o tym, by wyciągnąć wcześniej masło z lodówki oraz by zrobić budyń. Ciasto wkładamy na co najmniej 3-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Na ostatnią warstwę nakładamy powidło i samą masę, która posypujemy zimnymi płatkami migdałowymi i pokruszonymi bezikami. Rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, którą smarujemy powidłem, na to wykładamy 1/3 masy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Kiedy już masło będzie miękkie, a ostudzony budyń łączymy oba składniki i robimy masę. Kiedy już wszystko będzie wymiksowane zabieramy się na resztę. I powtarzamy - na herbatniki, nakładamy powidło, masę i herbatniki. Budyń robimy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Dodatkowo garść płatków migdałowych podprażamy na patelni. Zamiast się załamywać, musiałam wziąć się w garść.