Teraz to ja przygotowuję je moim córeczkom licząc na to, że kiedyś będą miło wspominać te smaki tak samo jak ja. Magda Składniki na naleśniki z jabłkami /12 sztuk/: 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju 2 jajka 1 1/4 szklanki mleka 1 szklanka wody oliwa do smarowania patelni 4 jabłka 1 łyżeczka cynamonu łyżeczka bułki tartej 1 łyżka cukru – opcjonalnie cukier puder lub syrop klonowy do podania masło do smażenia Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy uważając aby się zbytnio nie przypiekły. Naleśniki z jabłkami to pyszne śniadanie lub deser, z którego będą zadowolone nie tylko dzieci. Wiem to z autopsji, bo sama je wcinam z czystą przyjemnością pod pretekstem przygotowania posiłku dla moich dziewczynek. Serwowane z ulubionymi dodatkami, w moim przypadku cukrem pudrem, zyskują w smaku podwójnie. Podajemy na gorąco z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innym ulubionym dodatkiem. Naleśniki z jabłkami w dzieciństwie przygotowywała mi moja mama. Następnie naleśniki smażymy na złoty kolor na maśle.